Vaisiai – ne maistas, o tik užkandis?

Keletą savaičių nevalgau mėsos. Valgau žuvį, kai kuriuos pieno produktus, vaisius, daržoves ir grūdus. Ir pastaruoju metu vis atkreipiu dėmesį į informaciją apie maistą. Žmonės iš tiesų daug dėmesio skiria maistui, maitinimosi būdui, savo svoriui ir, žinoma, sveikatai, nes tai, ką į save dedam, turi didelį poveikį ir mūsų savijautai.

Įdomi buvo vieno gydytojo įžvalga, kad pakeitus įprastą mitybos būdą, svoris krenta. Pavyzdžiui, dažniau imate valgyti rytietiškus patiekalus, kur daugiau žuvies, daržovių. Porą savaičių ilsitės kokioje šalyje prie jūros, kur valgo daugiau žuvies. O jei dar nuvažiuojate į Indiją – tai iš viso super. Sakyčiau, kad puikus patarimas norintiems sulieknėti – nustokite maitintis „lietuviškai“ (kai mėsa skirtingais pavidalais valgoma tris kartus per dieną).

Vienoje TV laidoje teko matyti eksperimentą su svoriu. Trisdešimtmetė, kuri visai nevalgė daržovių, tik visokį greitmaistį, blynus, picą, keptą mėsą – ėmė maitintis sveikiau. O kita moteris savanoriškai sutiko maitintis tos trisdešimtmetės stiliumi. Įdomios buvo išvados po dviejų savaičių tokio pasikeitimo: ta moteris, kuri pradėjo valgyti greitmaistį, picas, keptą mėsą skundėsi blogomis emocijomis, didesniu susierzinimu, padidėjusia agresija. Ir geležis jos kraujyje sumažėjo trečdaliu bei padidėjo blogojo cholesterolio. Tik per dvi savaites! Ir dar sako, kad geležis ir vitaminas B12 – tik mėsoje…

Ir dar vienas mano asmeninis pastebėjimas. Anksčiau, kai matydavau vaisius, aišku, kildavo noras juos valgyti, nes skanu, tačiau sutikdavau juos valgyti kaip papildomą užkandį tarp pagrindinių valgymų. Nes vaisiai – tai čia ne maistas. Iš tikrųjų, labai puikus maistas, kai tik sumažini savo ištampytą skrandį.

Akivaizdu, kad maistas – tai daugybė emocijų ir labai retai blaivus protas 🙂

Linkiu nepamesti galvos, tenkinant skrandžio įnorius 🙂

Ieva

paveiksliukas

Daiva Ausėnaitė (Ieva)

Latest posts by Daiva Ausėnaitė (Ieva) (see all)

6 komentarai apie “Vaisiai – ne maistas, o tik užkandis?”

  1. Va, šiandien kaip tik pradėjau skaityti „Fermentų faktorius“ – Hiromi Shinya. Ten apie tą patį rašo. Manau perskaitęs visą knygą patapsiu vegetaras, nes jau dabar šleikštu į mėsą, pieną ar kavą žiūrėti;)

  2. Aha, dabar googlėje atradau, kad nieko naujo nepasakiau, nes apie šią knygą pas Jus buvo paminėta jau 2009m.
    O knyga išties įdomi, lengvai ir suprantamai skaitoma. Bet… jei ne opa dvylikapirštėje ir alergija visokiausiam maistui, tai gal būčiau tokia literatūra ir nesusidomėjęs, bet dabar yra kaip yra.

  3. Ieva, aš mėsos nevalgau nuo 1996 metų, bet ne tame esmė. Tas neišgelbės, nors atsitiktinai taip gali būti. Ech, negali rašyti visko, ką galvoji.

  4. Na vaisiai būtini kartu su užkandžiais, bet ne visiems jie patinka. Reikia būtinai turėti kuo pavaišinti ir kitus svečius. Pats tai ne tik užkandžius bet ir tortus užsakinėju vienoj geroj vietelėj. Kurioj visada būna skanu ir būna ko nors naujo. Tikrai neteko nusivilti

Parašykite komentarą